ARTROCK

Művészek és Rockerek világa

rantott_trappista_sajt.jpg

Rántott trappista sajt

 

hozzávalók 4 főre

·                              50 dkg trappista sajt szelet

·                              20 dkg liszt

·                              5 tojás

·                              30 dkg zsemlemorzsa

·                              1 tk ételízesítő

  • előkészület: 20 perc
  • sütés: 3 perc

"Nagyon szeretik a gyerekeim a rántott sajtot, ezért én megveszek egy  fél sajtot, és amikor olyan kedvem van, felszeletelem az egészet, és bepanírozom. Majd tizesével zacsiba rakom őket, és mehet a mélyhűtőbe. Amikor kedvem tartja, kiveszek belőle, és megsütöm. Nem tudom, hogy meddig lehet eltartani a hűtőben, mert 1 hónapnál tovább még sosem maradt meg. Ezzel a módszerrel nem fog kifolyni a sajt sütés közben."

1.               A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!

2.               Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.

3.               Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük. 

költség:

1000 Ft

"elkészítettem:

100 alkalommal"

ajánlat

Sült burgonyával és áfonyalekvárral a legfinomabb! A pici fiam az csak ketchuppal eszi.
Lehet a panírba szezámmagot is szórni, úgy még finomabb! Jó étvágyat hozzá!

alapanyagok

tojás

sajt

liszt

zsemlemorzsa

ételízesítő

kinai_szezammagos_csirkehus_0.jpg

Kínai szezámmagos csirkehús

 

hozzávalók 4 főre

A bundához:

·                             5 ek liszt

·                             5 ek étkezési keményítő

·                             1 ek olaj

·                             1 tojás

·                             2 ek sütőpor 

·                             1 csirkemell

A mázhoz:

·                             ketchup

·                             chili (elhagyható)

·                             méz

·                             szezámmag

·                             szójaszósz

  • előkészület: 10 perc

sütés: 10 perc

Családi recept, nagyon laktató, finom keleties étel. Mindenkinek ajánlom.

elkészítés

1.               Sűrű masszát készítünk a bunda hozzávalóiból.

2.               A csirkemellet felkockázzuk, és beletesszük a masszába.

3.               A mázat is elkészítjük.

4.               A húst egyenként kisütjük vigyázva, nehogy kevés legyen rajta a masszából.

5.               Ha kisült, azonnal (még melegen) beleforgatjuk a mázba, majd jeges vízbe tesszük 2 másodpercre.

költség:

1500 Ft

"elkészítettem:

10 alkalommal"

 

 

alapanyagok

liszt

étkezési keményítő

napraforgó olaj

tojás

sütőpor

csirke

ketchup

chili

méz

szezámmag

szójaszósz

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 8
Heti: 71
Havi: 410
Össz.: 49 798

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
ARTROCK - © 2008 - 2024 - artrock.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »