Rántott trappista sajt
hozzávalók 4 főre
· 50 dkg trappista sajt szelet
· 20 dkg liszt
· 5 tojás
· 30 dkg zsemlemorzsa
· 1 tk ételízesítő
"Nagyon szeretik a gyerekeim a rántott sajtot, ezért én megveszek egy fél sajtot, és amikor olyan kedvem van, felszeletelem az egészet, és bepanírozom. Majd tizesével zacsiba rakom őket, és mehet a mélyhűtőbe. Amikor kedvem tartja, kiveszek belőle, és megsütöm. Nem tudom, hogy meddig lehet eltartani a hűtőben, mert 1 hónapnál tovább még sosem maradt meg. Ezzel a módszerrel nem fog kifolyni a sajt sütés közben."
1. A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!
2. Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.
3. Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük.
költség:
1000 Ft
"elkészítettem:
100 alkalommal"
ajánlat
Sült burgonyával és áfonyalekvárral a legfinomabb! A pici fiam az csak ketchuppal eszi.
Lehet a panírba szezámmagot is szórni, úgy még finomabb! Jó étvágyat hozzá!
alapanyagok
Kínai szezámmagos csirkehús
hozzávalók 4 főre
A bundához:
· 5 ek liszt
· 5 ek étkezési keményítő
· 1 ek olaj
· 1 tojás
· 2 ek sütőpor
· 1 csirkemell
A mázhoz:
· ketchup
· chili (elhagyható)
· méz
· szezámmag
sütés: 10 perc
Családi recept, nagyon laktató, finom keleties étel. Mindenkinek ajánlom.
elkészítés
1. Sűrű masszát készítünk a bunda hozzávalóiból.
2. A csirkemellet felkockázzuk, és beletesszük a masszába.
3. A mázat is elkészítjük.
4. A húst egyenként kisütjük vigyázva, nehogy kevés legyen rajta a masszából.
5. Ha kisült, azonnal (még melegen) beleforgatjuk a mázba, majd jeges vízbe tesszük 2 másodpercre.
költség:
1500 Ft
"elkészítettem:
10 alkalommal"
alapanyagok